ServiŽ

Begin September 2011 ben ik samen met de oud en nieuw jongens naar ServiŽ afgereisd voor een ontspannende stedentrip. Althans dat was het voor mij, de jongens gingen daarna nog even de rest van zuid- oost- Europa verkennen.

Na een uurtje of 2 vliegen landen we veilig en wel op de luchthaven van Belgrado. Omdat we 4 dagen wat veel vonden voor deze stad zijn we eerst naar een andere stad afgereisd met de trein, Novi Sad. Een gezellige, jonge en dynamisme stad met een oude stadskern. Eenmaal aangekomen konden we meteen intrekken in ons hostel waarnaar we het bruisende nachtleven van Novi Sad hebben ontdekt. Waarschijnlijk door de universiteit die hier gevestigd is.

Na een korte nachtrust en wat ronddwalen hebben we de trein terug gepakt naar de hoofdstad. In tegenstelling tot Novi Sad had deze stad niet een echte stadskern maar meer verschillende wijken waar het bruisende leven zich voor deed. Zo zat ons hostel in de wijk waar je bij vele leuke kroegjes cocktails kon drinken. Belgrado heeft ook een uitgaansgebied langs de kade van de Donoau. Op verschillende (woon)boten kon flink gefeest worden.

Na tweedagen heb ik van de jongens afscheid genomen en hen een goede gereis gewenst. Na terugkomst kon ik de dag erna meteen weer aan de bak.
 
6035